Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@03:29:02 GMT

فواید و فضایل نهفته در دعای تحویل سال نو

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۳۰۰۳

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: دعای تحویل سال از جمله دعای‌هایی است که در هر زمان می‌توان آن را خواند، دعایی که مضامین ارزشمندی را در خود دارد و البته ایرانیان آن را مختص زمان تحویل سال قرار داده‌اند، این دعا از خداوند در خواست دارد تا حال همه را به بهترین شکل تغییر دهد.

یدالله بهتاش در گفت‌وگو با میزان پیرامون اعمال و احادیث بزرگان دین درباره نوروز گفت: نوروز به عنوان یکی از سنت‌های ملی ایرانیان مطرح است و به عنوان اعیاد مذهبی نمی‌توان از آن یاد کرد، روایت‌هایی در مورد نوروز از زبان «ائمه معصومین (ع)» بیان شده است، روزی فردی به دیدار «امیرالمومنین(ع)» رفت و برای ایشان هدیه‌ای برد هنگامی که «امیرالمومنین(ع)» دلیل دادن هدیه را پرسیدند وی پاسخ داد این هدیه به مناسبت نوروز تقدیم شده، «حضرت علی (ع)» در پاسخ بیان کردند هر روز را براى ما نوروز سازید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روایت در «کتاب دعائم الاسلام» مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

***تاکید «ائمه معصومین(ع)» بر عید نوروز 

وی پیرامون تاکید «امیرالمومنین(ع)» بر روز عید بیان کرد: روایتی دیگر از «امیرالمومنین(ع)» پیرامون عید نوروز وجود وارد که ایشان می‌فرمایند: «کُلَّ یَومٍ لَا یُعصَیَ اللهُ تَعالَی فِیهِ فَهُوَ یَومُ عِیدٍ، هر روزی که در آن معصیت خدا نشود و گناهی انجام نگیرد آن روز عید است».

بهتاش به عید نوروز از منظر «امام صادق (ع)» اشاره و اظهار کرد: «امام صادق (ع)» به یکى از اصحاب خود به نام معلى بن خنیس درباره عید نوروز فرمودند: «انَّ یوم النیروز هوالیوم الذى أَخذ فیه النَّبىُّ (ص) لأَمیرالمؤمنین (ع) العهدَ بغدیرخم و هوالیوم الذى ظَفَرَفیه بأَهل النَّهروان و هوالیوم الذى یظفرفیه قائمنا اهلَ البیت، نوروز روزى است که «پیامبراکرم (ص)» در غدیرخم براى ولایت «امیرالمومنین (ع)» از مردم پیمان گرفت، روزى است که آن حضرت بر نهروانیان پیروز شد و روزى است که قائم ما «اهل بیت (ع)» در آن روز ظفر خواهد یافت.

***اعمال نوروزی

وی پیرامون اعمال نوروزی که در کتاب مصباح المتهجد از زبان «امام صادق (ع)» نقل شده است، بیان کرد: اعمالی که برای نوروز از زبان «امام صادق (ع)» مطرح شده عبارتند از غسل، پوشیدن لباس پاکیزه، خوش بو کردن خود همچنین همچنین گرفتن روزه.

وی درباره برخی از آداب نوروز اظهار کرد: دین اسلام دین پاکیزگی است و سنت‌های ارزشمندی که در عید ملی ایرانیان نهفته از نگاه اسلام ارزشمند شناخته شده و بسیار خوب است، داشتن بوی خوش، لباس مرتب و پاکیزه و از همه مهمتر وجود بهانه‌ای برای زدود کینه از دل‌ها، دید و بازدید که البته امسال هم همچون سال گذشته امکان آن خیلی وجود ندارد و موضوعاتی که از نظر شرع و عقل پذیرفته شده بسیار مهم و مبارک است.

***دعای تحویل سال

بهتاش پیرامون دعای تحویل سال خاطرنشان کرد: دعای تحویل سال از جمله دعای‌هایی است که در هر زمان می‌توان آن را خواند، دعایی که مضامین ارزشمندی را در خود دارد و البته ایرانیان آن را مختص زمان تحویل سال قرار داده‌اند، این دعا از خداوند در خواست دارد تا حال همه را به بهترین شکل تغییر دهد.

متن دعای تحویل سال:

یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ

ترجمه و معنی فارسی دعای تحویل سال:

ای تغییر دهنده دلها و دیده‏ ها * ای مدبر شب و روز * ای گرداننده سال و حالت ها * بگردان حال ما را به نیکوترین حال
 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی دعای تحویل سال

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار مذهبی دعای تحویل سال امیرالمومنین ع دعای تحویل سال عید نوروز امام صادق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۳۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان

آنچه در ادامه می‌خوانید انتشار گزیده ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «سبک زندگی اسلامی در بخش خانواده» است که در شماره های مختلف تقدیم علاقه‌مندان می‌شود.

بخش حقیقی تمدن نوین اسلامی، آن چیزهائی است که متن زندگی ما را تشکیل می‌دهد که همان سبک زندگی است. این، بخش حقیقی و اصلی تمدن است، مثل مسئله‌ی خانواده، سبک ازدواج، نوع مسکن، نوع لباس، الگوی مصرف، نوع خوراک، نوع آشپزی، تفریحات، مسئله‌ی خط، مسئله‌ی زبان، مسئله‌ی کسب و کار، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، رفتار ما در مدرسه، رفتار ما در فعالیت سیاسی، رفتار ما در ورزش، رفتار ما در رسانه‌ای که در اختیار ماست، رفتار ما با پدر و مادر، رفتار ما با همسر، رفتار ما با فرزند، رفتار ما با رئیس، رفتار ما با مرئوس، رفتار ما با پلیس، رفتار ما با مأمور دولت، سفرهای ما، نظافت و طهارت ما، رفتار ما با دوست، رفتار ما با دشمن، رفتار ما با بیگانه.

همه اینها آن بخشهای اصلی تمدن است، که متن زندگی انسان است. «بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالی، ۱۳۹۱/۰۷/۲۳»

مسئله‌ی فرزندآوری خیلی مسئله‌ی مهمی است. چند سال ما این مسئله را مطرح کردیم و گفتیم؛ خب یک عده از دخترخانم‌های خوب، خانمهای جوان قبول کردند و عمل کردند لکن در محیط عمومی جامعه اثری از این قضیه نیست. الان آمار فرزندآوری ما به قدر جانشینی هم نیست، یعنی کمتر از جانشینی است، الان این‌جوری است. این معنایش این است که ما تا سی سال دیگر یک جامعه‌ی پیر داشته باشیم.

خطر بزرگی است، این از همه‌ی خطرات بزرگتر است. این خیلی مهم است. این احتیاج به تلاش و کار دارد. مسلّماً راه‌هایی هم وجود دارد برای اینکه بشود این را درست کرد؛ باید بنشینید این راه‌ها را پیدا کنید.


یک [مسئله] هم ازدواج مجرّدان است. «وَ أَنْکِحُوا الْأَیامی‌ مِنْکُمْ وَ الصَّالِحینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَ إِمائِکُمْ»(۱) این الان واقعاً [لازم است.] گاهی دخترهایی بدون آوردن نام یا گاهی هم با نام، به من نامه می‌نویسند که طالب ازدواجند و برایشان فراهم نمی شود. یکی از دعاهایی که بنده دائم میکنم برای ازدواج دخترها و پسرهایی است که مایل به ازدواجند و امکان ازدواج ندارند. فکر کنید ببینید چه کار باید کرد؟ همه‌ی اینها قابل علاج است. بایستی این را [علاج کرد].


در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه می‌شود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است.

کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند. «بیانات در دیدار با فعالان و کارشناسان خانواده، ۱۳۹۸/۰۵/۲۴»

دیگر خبرها

  • واکنش صریح درویش به شایعه تغییر نام پرسپولیس
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!